marți, 30 septembrie 2008
Coconut Sambal-cocos condimentat
Sambal este un condiment folosit in Indonezia,Malaysia,Singapore,Filipine,Sri Lanka,exista mai multe varietati:cu tamarind;cu usturoi,ulei,pasta creveti uscati si alte condimente;mango,etc.
Ingrediente pt 6 portii:
1 cana/100 g cocos ras,proaspat
2/3 cana/180 g iaurt
1/4 cana coriandru tocat
1 ardei iute lung vrede,fara seminte,fin tocat
1/2 lingurita sare,
20 g /1 Lingura ghee-unt clarificat
1 lingurita seminte mustar negru
Pregatire:
1.Combini cocosul,iaurtul,coriandrul,ardeiu si sarea.
2.Inmoi untul la foc mare,adaugi semintele mustar,le prajesti 1-2 min,pana incep sa crape,lasi 2 min sa se raceasca usor,il adaugi in amestecul de cocos,acoperi cu folie si pui in frigider sa-si dezvolte aroma.
Poti inlocui cocosul proaspat cu uscat/deshidratat.
Reteta aici:
Fresh coconut sambal
http://www.taste.com.au/recipes/17689/fresh+coconut+sambal
Etichete:
Aperitiv,
chilli,
cocos,
Condimente,
frunze coriandru,
iaurt,
mustar,
seminte,
Septembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu