marți, 30 septembrie 2008

Coconut Sambal-cocos condimentat



Sambal este un condiment folosit in Indonezia,Malaysia,Singapore,Filipine,Sri Lanka,exista mai multe varietati:cu tamarind;cu usturoi,ulei,pasta creveti uscati si alte condimente;mango,etc.


Ingrediente pt 6 portii:

1 cana/100 g cocos ras,proaspat
2/3 cana/180 g iaurt
1/4 cana coriandru tocat
1 ardei iute lung vrede,fara seminte,fin tocat
1/2 lingurita sare,
20 g /1 Lingura ghee-unt clarificat
1 lingurita seminte mustar negru

Pregatire:

1.Combini cocosul,iaurtul,coriandrul,ardeiu si sarea.
2.Inmoi untul la foc mare,adaugi semintele mustar,le prajesti 1-2 min,pana incep sa crape,lasi 2 min sa se raceasca usor,il adaugi in amestecul de cocos,acoperi cu folie si pui in frigider sa-si dezvolte aroma.
Poti inlocui cocosul proaspat cu uscat/deshidratat.

Reteta aici:

Fresh coconut sambal

http://www.taste.com.au/recipes/17689/fresh+coconut+sambal

Niciun comentariu: