sâmbătă, 20 septembrie 2008
Tarte cu mere si caramele
Folosesti 5 forme de 7,6 cm daca doresti sa faci tarte individuale,sau o forma de 22/1,9 cm daca vrei sa faci una mare.
Ingrediente:
125 ml unt
15 ml unt
1 mar mare,curatat,taiat bucati de 0,6 cm
1 1/2 Lingura/22 ml zahar brun
1/4 lingurita/1 ml scortisoara
1/8 lingurita/5 ml cuisoare macinate
1/2 cana/125 ml faina
1 3/4 cana/425 ml zahar pudra
5 albusuri
5 caramele(bomboane)
unt moale pt forma
faina pt pudrat forma
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
2.Incalzesti 1/2 cana unt la foc mediu-mare,pana se topeste.Reduci focul si-l fierbi cca 5 min,pana-si schimba culoarea in maro.Ai grija sa nu se arda untul.Iei de pe foc il strecori imediat,il lasi la racit.
3.Incalzesti la foc mediu-ridicat 1 lingura unt,adaugi merele si le sotezi 1 min.Adaugi zaharul brun,scortisoara,cuisoare,sotezi 3-5 min,pana se inmoaie si se maronesc.Lasi sa se raceasca.
4.Ungi si pudrezi 5 forme de 7,6 cm.
5.Cerni faina,zaharul pudra in bol mediu.Adaugi albusurile,le incorporezi,torni incet untul brun/fiert pana se incorporeaza.
6.Imparti aluatul egal in forme.Imparti amestecul de merein forme,eventual raspandesti/ungi cu mere.Asezi formele intava pe o hartie de copt,le pui in cuptor.
7.Coci 10 min,scoti din cuptor.Asezi carameaua in fiecare tarta,o impingi in jos cu o scobitoare pana aluatul acopera carameaua.Bagi iar in cuptor si mai coci 20 min,sau pana scobitoarea plasata in centru iese curata.Scoti si racesti.
Ies 5 tarte individuale(5 portii)
Reteta aici:
Apple Caramel Cakes
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4516
Etichete:
bomboane,
Condimente,
cuisoare,
Desert,
mere,
scortisoara,
Septembrie 2008,
Tarta,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu