sâmbătă, 20 septembrie 2008

Cartofi la cuptor cu varza furajera




varza furajera=Collard Greens,bogata in calciu

Ingrediente:

4 cartofi mari,copti
1 ceapa medie
453 g frunze varza,proaspete/congelate
3 Linguri suc lamaie
sos iute,dupa gust

Pregatire:

Speli cartofii in apa calda,ii freci cu o perie pt legume,ai grija sa nu deteriorezi pielea.Cu un cutit faci cateva gauri in partea de sus a fiecarui cartof,pt a permite aburului sa iasa,ii pui intr-un vas si-i dai la cuptor la 175*C,1 ora.
In timp ce cartofii se coc,tai ceapa,o amesteci cu sosul iute,o calesti in tigaie(la micro,etc) pana devine semi-translucida.
Speli si tai varza(in robot),e mai usor de utilizat o punga de 453 g varza congelata,pt reteta,pt ca doar o strangi punga nedeschisa si se rup bucatele.Adaugi varza fiarta partial peste ceapa calita,o lasi pana se inmoaie(varza).
Cand cartofii s-au facut,ii scoti,ii tai in 1/2 pe lungime,ii scobesti,(amesteci miezul scos cu varza),lasi 0,6 cm grosime.Peste varza torni sucul de lamaie.Miezul cartofilor il pasezi cu varza ,amesteci.Pui piureul de cartofi si varza in cartofi,apesi usor,sa nu ramana loc,nu prea tare sa deteriorezi coaja.Dai la cuptor la 200*C,20 min.Scoti din cuptor,servesti cu o salata.Poti pastra intr-un vas acoperit o zi doua,le incalzesti si ai din nou o masa grozava.

Reteta de mai sus este in concordanta cu Creatia lui Dumnezeu(Geneza 1:29-31):"Atunci Dumnezeu a spus:"Iata ca v-am dat orice planta care produce samanta si care este pe fata intregului pamant si orice pom care are in el rod cu samanta:aceasta sa fie hrana voastra.
Si tuturor animalelor pamantului,tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor care se misca pe pamant,care au in ele insele suflare de viata,le-am dat ca hrana toata iarba verde.Si asa a fost.
Dumnezeu a vazut tot ce facuse si iata ca erau foarte bune."
(NIV)Nici un animal sa nu sufere sau moara,ca noi sa putem trai!(d-28).

Reteta aici:

Baked Potato Stuffed with Collard Greens

http://www.all-creatures.org/recipes/potato-stuf-collgr.html

Niciun comentariu: