marți, 16 septembrie 2008
Calcan cu tarhon si sos de unt
Servesti acest fel clasic frantuzesc cu paine crocanta sau peste orez,il ungi cu sosul aromat si garnisesti cu felii lamaie.Poti folosi si alte feluri de peste:cambula,cod,etc.
Ingrediente:
4 fileuri (de 113 g fiecare) de calcan
1/2 lingurita sare,impartita
1/4 lingurita piper negru macinat,proaspat
ulei
3/4 cana vin alb sec
3/4 cana supa pui putin sarata
1/3 cana salote/ceapa frantuzeasca,tocata
1 Lingura usturoi,fin tocat
5 lingurite unt,taiat bucati mici
1 Lingura arpagic tocat
1 1/2 lingurita tarhon tocat
Pregatire:
Presari pestele cu sare,piper.Incalzesti o tigaie antiaderenta pe foc mediu-mare,ungi cu ulei,pui 2 fileuri peste,lasi 2 min pe fiecare parte,testezi cu furculita gradul dorit de prajire.Repeti cu restul fileurilor.Soti din tigaie acoperi si tii la cald.
Adaugi vinul,supa,ceapa,usturoiul in tigaie,reduci focul si fierbi la foc mic,cca 10 min,pana sosul s-a redus la 1/2 cana.Iei de pe foc,pui untulsi restul de 1/4 lingurita sare,arpagic,tarhon.
Torni cu lingura sosul deasupra pestelui si servesti imediat.
Servesti langa un minunat Chardonnay alb.
Reteta si info nutritional aici:
Sole with Tarragon-Butter Sauce
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=1571444
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu