duminică, 21 septembrie 2008
Parfeu dovleac
1/4 cana rom/coniac
1 plic gelatina
420 g piure dovleac
1/2 cana zahar tos
1/2 cana zahar brun light
2 galbenuse mari
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
coaja de la o portocala
1/2 lingurita sare
1 1/2 cana smantana grasa(Double (Heavy) Cream)
1 1/2 lingurita extract vanilie
2 cani smantana de frisca,plus pt toping
o cutie biscuiti ghimbir
ghimbir cristalizat pt decor-optional
Pregatire:
Presari gelatina peste rom/coniac si lasi 5-10 min.Pui la foc mic,pana se dizolva complet gelatina.Intr-un castron mare,bati piureul dovleac,zaharul,galbenusurile,coaja portocala,condimentele si sarea,torni imediat gelatina dizolvata.
In alt bol bati smantana(double),cu putin zahar pudra si vanilia pana sta tare.Adaugi in ea dovleacul,amesteci.
Pt Asamblare:
Pui un strat gros din spuma de dovleac la baza paharului,apoi o portie buna de frisca,apoi biscuiti ghimbir,continui pana sus.Acest parfe este splendid facut si cu piersici.
Acoperi si racesti cel putin 4 ore,de preferat peste noapte.
Servesti cu multa frisca deasupra si ghimbir cristalizat.
Reteta aici:
PUMPKIN PARFAIT
http://www.zombiesnack.blogspot.com/
Etichete:
alcool,
biscuiti,
Budinca,
Condimente,
creme,
Desert,
dovleac,
frisca,
fructe confiate,
ghimbir,
nucsoara,
portocale,
scortisoara,
Septembrie 2008,
smantana,
vanilie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu