joi, 25 septembrie 2008
Jeleu de vin
Acesta nu este un jeleu de intins pe paine prajita.Il servesti cu o lingurita de frisca si biscuiti crocanti.
Ingrediente:
2 plicuri gelatina simpla (2 Linguri rase)
1 cana zahar
1/2 cana apa rece
1 1/2 cana apa fiarta
1/2 cana suc portocala
3 Linguri suc lamaie
2 cani vin alb sec-Sauvignon Blanc
Pregatire:
1.Combini gelatina,zaharul,apa rece,intr-un bol mic,lasi 5 min,sa se inmoaie(gelatina).
2.Amesteciin apa fiarta si gatesti 5 min la foc mic,pana zaharul si gelatina se dizolva,dar nu fierbi.
3.Adaugi sucul portocale,lamaie si vinul.Pui intr-un bol sau portii individuale,racesti cateva ore.Servesti cand s-a sabilizat.
Poti face jeleul cu sherry sau Madeira.
Reteta si infonutritional aici:
Wine Jelly
http://www.tonidunlap.com/wine_jelly.htm
Etichete:
alcool,
Condimente,
Desert,
jeleu,
lamaie,
portocale,
Septembrie 2008,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu