miercuri, 24 septembrie 2008
Salata cu sparanghel,ton,cu sos aioli
Aioli este o maioneza cu usturoi, poate fi servit cu peste sau legume fierte la abur.Aceasta reteta a fost facuta pt a fi o masa in sine.
Ingrediente:
100 g(2 bucati)cartofi curatati
1/2 dl / 1/4 cana maioneza(50 g)
2 lingurite suc lamaie
3 catei usturoi mari,tocati
2-5 Linguri apa fiarta
sare si piper
cartofi fierti
sparanghel fiert
ton
oua fierte
Speli,fierbi,cureti cartofii.Pastezi 2 cartofi pt aioli.Gatesti sparanghelul la abur sau il fierbi in apa usor sarata 2-3 min,sa fie moale dar ferm.
Asezi cartofii si sparanghelul pe farfuria de servit.Scurgi tonul si-l pui peste cartofi si sparanghel.Tai ouale in 1/2 le asezi pe farfurie.
Cureti cei 2 cartofi,ii pasezi.Amesteci maioneza,sucul lamaie,apa si la sfarsit usturoiul,amesteci,asezonezi cu sare,piper si cartofii pasati.Servesti sosul rece peste salata.
Reteta aici:
Aioli
www.eclecticcooking.com/Greatideas.htm
Etichete:
cartofi,
Condimente,
lamaie,
maioneza,
Oua,
Peste,
Salate,
Septembrie 2008,
sparanghel,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu