joi, 25 septembrie 2008
Prajitura simpla cu ciocolata, glazurata
Ingrediente:
85 g ciocolata amaruie/demidulce,tocata
1 cana cafea neagra fierbinte
2 cani faina/de patiserie
1 cana pudra cacao
1 lingurita bicarbonat sodiu
1 lingurita praf copt
1 lingurita sare
3 oua mari
2 cani zahar
1 cana iaurt simplu/lapte batut
1/2 cana ulei vegetal
1 lingurita vanilie extract
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.
2.Combini cafeaua fierbinre,ciocolata,lasi 5 min,sa se inmoaie.
3.Ungi cu unt si pudrezi cu faina o tava de 22/33 cm.(sau ungi cu unt si pui hartie,pe fundul tavii)
4.In bol separat amesteci faina,cacaoa,bicarbonatul,praful copt,sarea.
5.In alt bol,bati ouale si zaharul pana se albesc,cca 3 min,treptat adaugi iaurtul/laptele batut,uleiul,vanilia si amestecul de ciocolata,peste oua,amesteci bine.
6.Adaugi ingredientele uscate si bati doar pana se combina.
7.Torni in forma si coci 40-45 min(cand il apesi usor revine,sau cu scobitoarea in centru,sa iasa curata).
8.Asezi pe gratar si lasi sa se racesca complet,treci cutitul pe margini rastorni.
Glazura:
1/2 cana unt(113 g)
1 cana zahar pudra
colorant rosu-optional
Inmoi untul la foc mis,gatesti 6-8 min,pana se maroneste usor,adaugi zaharul,amesteci.Pui 2-3 picaturi(mai multe) colorant rosu.
Reteta aici:
A Simple Chocolate Cake
www.missginsu.com/labels/sweets.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu