duminică, 21 septembrie 2008
Tarta cu lamaie si zmeura
Aceasta tarta este o tarta clasica frantuzeasca de lamaie,terminata cu zmeura proaspata.
Ingrediente:
Pt.aluat:
1 cana unt nesarat,la temp. camerei
1/3 cana zahar
4 galbenuse
2 cani faina obisnuita
1 lingurita sare
Umplutura:
1/3 cana suc lamaie,proasat
1/4 cana zahar
4 oua
1 cana frisca
1 Lingura coaja lamaie
Pt decor:
4 cani zmeura proaspata,rosie,galbena si/sau neagra
Pregatire:
1.Freci untul si zaharul,adaugi galbenusurile,amesteci.
2.Amesteci faina si sarea,formezi aluatul.Presari faina pe plasnseta si framanti 1 min.
3.Formezi un disc(din aluat),infoliezi,racesti cel putin 1 ora.Daca il faci dinainte si-l tii la frigider,il scoti cu o ora inainte sa-l intinzi.
4.Preancalzesti la 190*C.
5.Pe suprafata infainata,framanti aluatul din nou 1 min,il intinzi gros de 0,6 cm.
6.Pui aluatul intr-o forma de 25 cm,dai la rece 30 min.
7.Intepi aluatul cu o furculita,il coci 15-20 min,pana e tare la atingere.Nu umplii tarta pana sus.Lasi la temp camerei putin,apoi racesti 2 ore inainte de finisare.
Pt decor:
Aranjezi zmeua peste crema incepand din margine.Presari fin zahar pudra peste ea daca doresti si servesti.Poti face tarta cu o zi ininte si pui zmeura cu 6 ore inainte de servire.
Reteta aici:
Raspberry Lemon Tart
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=2619
Etichete:
aluaturi,
Condimente,
Desert,
frisca,
lamaie,
Septembrie 2008,
Tarta,
zmeura
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu