marți, 30 septembrie 2008
Prajitura marmorata cu vanilie
Ingrediente:
3/4 cana unt,moale
2 oua
2 3/4 cani faina
1 1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
1/2 lingurita sare
1 1/2 cana zahar
2 lingurite vanilie
1 1/4 cana lapte batut/lapte acru-vezi *
2/3 cana sirop cu aroma ciocolata
glazura ciocolata demidulce-vezi reteta
Pregatire:
1.Lasi untul si ouale 30 min la temp. camerei.Ungi o forma de 25 c, si o pudrezi usor cu faina.Combini faina,praful copt,bicarbonatul,sarea,lasi deoparte.
2.In bol mare mixezi untul la viteza medie,cca 30 secunde,adaugi zaharul,vanilia,bati pana se umfla.Pui ouale unul cate unul,bati la viteza mica 1 min,dupa fiecare,cureti de pe marginile vasului,frecvent.Adaugi amestecul de faina alternativ cu laptele,bati la viteza mica dupa fiecare adaugare,amesteci doar pana se combina.Pastrezi 2 cani de aluat.Restul il torni in forma pregatita.
3.Intr-un bol mic combini siropul de ciocolata si cele 2 cani aluat pastrat,bati la viteza mica pana se combina,il torni in forma peste aluatul cu vanilie.
4.Coci cca 50 min la 175*C,probezi cu scobitoarea,racesti 15 min pe gratar de sarma,rastorni,lasi sa se raceasca pe gratar complet.Presari glazura demidulce de ciocolata.Ies 12 portii.
* Pt Laptele acru:pui in cana de masurat 4 lingurite suc lamaie/otet,adaugi lapte cat sa obtii 1 1/4 cana.
Glazura demidulce de ciocolata:
Intr-o cratita mica pui la incalzit 1/2 cana ciocolata demidulce bucati,2 Linguri unt,1 Lingura sirop porumb usor colorat si 1/4 lingurita vanile,amesteci sa se topeasca sa aiba aspect neted,folosesti imediat.
Reteta aici:
Vanilla Fudge Marbled Cake
http://cakeplate.blogspot.com/2006_06_01_archive.html
Etichete:
ciocolata,
Condimente,
Desert,
glazura,
Prajitura,
Septembrie 2008,
sirop,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu