miercuri, 24 septembrie 2008
Tofu cu sos mustar,chiftele porumb si spanac
Ingrediente:
Partea 1: Sos de mustar
1 cana lapte soia
1/2 bucata de tofu
3 Linguri mustar Dijon
2 Linguri smantana de soia
sare,dupa gust
In blender,mixezi toate ingredientele lichide,aduci la fiert,micsorezi focul si fierbi 30 min,amesteci ocazional,sa se ingroase.In cazul in care se separa,il bati iute,inainte de servire.Verifici gustul la sfarsit,daca e nevoie adaugi sare.
Partea 2: Tofu prajit:
1 bucata tofu o tai in 8 dreptunghiuri,le tai in diagonala sa obtii 16 bucati
tamari si piper,dupa gust
1 cana faina
2 lingurite sare de usturoi
1 lingurite piper negru
2 lingurite boia iute/paprika(din ardei afumati)
ulei rapita pt prajit
Marinezi tofu cu tamari si piper cca 30 min.Scurgi si o acoperi cu faina asezonata(cu sare,piper,boia).Prajesti tofu in ulei la foc mediu-mare,pana se rumeneste si e crocanta.Scoti si o pastrezi in tava in cuptor cald.
Partea 3: Spanacul
1 Lingura margarina soia
2 Linguri seminte susan
280 g spanac tanar
1/2 lingurita boia iute/din ardei afumati
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare de usturoi
1/2 cana supa vegetala
In tigaia in care ai prajit tofu,prajesti semintele susan in margarina,pana isi dezvolta aroma.Adaugi spanacul,il calesti pana nu mai lasa lichid,asezonezi,torni supa,continui sa fierbi pana lichidul s-a evaporat.Verifici,daca e nevoie,asezonezi,tii la cald.
Partea 4: Chiftelele de porumb(Ies 4):
1/2 cana faina
2 lingurite praf copt
sare,piper
boia iute din ardei afumati
apa
3 boabe porumb(de la 3 stiuleti)
1 Lingura ulei masline
1 Lingura margarina soia
Amesteci ingredientele uscate,adaugi apa treptat pana devine ca aluatul de clatite.Adaugi porumbul.
Incalzesti uleiul si margarina,la foc mediu-mare,pui un inel(uns in interior) in tigaie si torni 1/4 din aluat,lasi 5 min sa se prajeasca,intorci inelul,mai prajesti 2-3 min,procedezi la fel cu celelalte.Cand incep sa se rumeneasca,le impingi cu spatula,si continui sa prajesti inca 5-7 min sa se faca maro-aurii.
Asamblarea:
Pui la baza/jos o chiftea de porumb,in centrul fiecarei farfurii,adaugi spanacul,pui sosul de smantana(cu mustar) in jurul chiftelei.Peste spanac asezi tofu prajit si decorezi cu seminte susan prajite.
Reteta aici:
Fried Tofu with Mustard Cream Sauce, Corn Cakes and Wilted Spinach
http://veganmenu.blogspot.com/2007/08/fried-tofu-with-mustard-cream-sauce.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu