miercuri, 24 septembrie 2008
Aluat pt Tempura
1 cana apa minerala
3/4 cana faina
1/4 cana faina orez
1/2 Lingura praf copt
1/4 cana amidon
1/2 Lingura sare
1/2 lingurita ardei iute rosu/boia
Pregatire:
Cerni faina cu praful copt si amidonul,intr-un bol mediu,le amesteci cu 1 cana apa minerala/gazoasa,sare si ardei,lasi sa se odihneasca cateva min,daca e nevie sa ajustezi grosimea mai adaugi apa minerala.
Prajesti legumele dorite in ulei incalzit la 190*C,3-5 min,sa fie maro-aurii.
Poti umple flori de dovlecel(le cureti in interior),cu crema de branza,miso alb,boia iute/paprika,le treci prin tempura si le prajesti.
Poti folosi:tofu,morcovi,ardei gras rosu,ciuperci,ardei iuti,dovlecei,vinete,conopida,etc.date prin tempura si prajite.
Le poti servi alaturi de legume Stir-Fry(legume morcovi,ardei gras,ciuperci,ardei iute,tofu,calite in ulei susan),sau cu sos soia /sosul preferat.
Reteta aici:
Tempura Zucchini Blossoms, Ye Olde Stir-Fry, Jasmine Rice
http://veganmenu.blogspot.com/2007/07/tempura-zucchini-blossoms-ye-olde-stir.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu