marți, 30 septembrie 2008
Chiftele de morcovi
Ies 18 bucati.
Ingrediente:
2 morcovi mari,cca 340 g,rasi grosolan
2 lingurite ghimbir ras
2 Linguri faina naut
1 albus
2 Linguri coriandru tocat
1 lingurita seminte mustar negru
1 lingurita chimen
ulei vegetal/ghee(unt clarificat) pt prajit superficial
Pregatire:
1.Combini morcovul,ghimbirul,albusul si coriandrul.Intr-o tigaie,la foc marepui semintele mustar si chimen,le prajesti cca 1 min,sa-si dezvolte aroma,incep sa pocneasca,iei de pe foc pui peste morcov,amesteci.
2.Pui uleiul/ghee in tigaie teflon,la foc peste mediu,pui 3 linguri amestec morcovi in tigaie,presezi cu o spatula,coci 1-2 min pe fiecare parte sa fie maro-aurii,le scoti pe o farfurie pe hartie,repeti cu restul de amestec, sa faci cca 18 chiftele.
3.Servesti chiftelele cu Coconut Sambal-vezi reteta,castraveti murati si chutney de mango.
Coconut Sambal-cocos condimentat
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/09/coconut-sambal-cocos-condimentat.html
Reteta aici:
Carrot fritters New!
http://www.taste.com.au/recipes/17681/carrot+fritters
Etichete:
Aperitiv,
chimen,
Condimente,
frunze coriandru,
ghimbir,
morcov,
mustar,
naut,
seminte,
Septembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu