sâmbătă, 20 septembrie 2008
Placintele cu piersici si Chardonnay
Ies 8 bucati.
Ingrediente:
1 cana vin Chardonnay
1/2 cana zahar
8 piersici proaspete
2 Linguri faina
1 kg aluat patiserie-foitaj
2 Linguri unt nesarat
1 ou cu 2 linguri apa rece pt uns deasupra
2 Linguri zahar Turbinado-brun
1/4 lingurita scortisoara
Pregatire:
Fierbi vinul pana se reduce la 1/2,adaugi zaharul si fierbi 15 min,iei de pe foc.
2.Cureti de coaja si tai felii piersicile.Torni siropul de vin peste piersici,pui faina,amesteci.
3.Pe suprafata usor infainata,intinzi aluatul de 0,6 cm gros.
4.Tai cercuri(pe marginea unei forme de 13 cm).
5.Asezi cu generozitate in centru umplutura.Ungi marginile cu apa, pliezi pe 1/2 presezi bine marginile.Asezi pe hartie copt in tava.Dai la rece 20 min,inainte de coacere.
6.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
7.Ungi prajiturelele cu ou+apa.
8.Combini zaharul brun cu scortisoara si presari deasupra.Faci cateva taieturi cu o foarfeca,pt a permite sa iasa aburul.
9.Coci 20 min.
Sevesti fierbinte/la temp. camerei.
Reteta aici:
Chardonnay Peach Turnovers
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=2639
Etichete:
alcool,
Condimente,
Desert,
foitaj,
piersici,
Placinta,
scortisoara,
Septembrie 2008,
vin,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu