marți, 16 septembrie 2008

Pastrav afumat in cuib de cartofi cu smantana




Ies 24 bucati.

Ingrediente:

250 g cartofi
1 ou,usor batut
un praf sare si unul de piper
3 Linguri/50 ml unt topit
1/2 cana/125 ml smantana-crème fraîche,sau smantana
2 lingurite /10 ml marar tocat
1/2 lingurita/2 ml coaja lamaie
1/2 cana /125 ml creson-untisor
200 g pastrav afumat


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 200*C.Folosind o "mandolina",razi cartofii fin,ii scurgi de lichid,ii amesteci cu ou,sare,piper.Ungi 12 forme mici de briose si pui 1/2 lingura amestec.
2.Cu lingura impingi amestecul pe marginile formei sa obtii un cuib.Torni cca 1ml/ 1/4 lingurita unt topit in fiecare cuib.
3.Coci in centrul cuptorului,pana se auresc,15-20 min.Racesti pe gratar.
4.Amesteci crema branza( crème fraîche),coaja lamaie si mararul,imparti egal si pui in centrul fiecarui cuib.
5.Deasupra pui 1-2 crengute creson si o bucata de 2,5 cm de pastrav afumat.Servesti.


Reteta aici:

Smoked Trout and Creme Fraiche In Potato Nests
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=6950

Niciun comentariu: