joi, 18 septembrie 2008
Pepene galben cu caramel de ghimbir
Ingrediente pt 2 portii:
250 g zahar pudra
375 ml apa
un praf sare
2 bucati(cat degetul mare)ghimbir,feliat fin
1 cantalup,refrigerat/rece
Pregatire:
Pui o tigaie la foc mic,adaugi zaharul si 125 ml apa,amesteci sa se dizolve zaharul.Odata ce s-a dizolvat,lasi sa fiarba,pana incepe sa se coloreze,cca 5 min,ai grija ca pe margini incepe sa se arda destul de repede.Odata ce caramelul a ajuns la culoarea dorita(de mahon),torni restul de apa,adaugi sare si ghimbir,lasi 2 min,iei de pe foc,lasi sa se raceasca la temp. camerei,apoi torni intr-un container si-l pui in frigider sa se raceasca bine.
Cand pepenele s-a racit,il tai pe 1/2,scoti semintele si coaja,tai felii sau bucati mari,il asezi pe farfurie si torni deasupra caramelul.Servesti.
Reteta aici:
Melon with ginger caramel
http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/recipes/melon-with-ginger-caramel-850583.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu