marți, 16 septembrie 2008
Sufleuri din dovlecei si cascaval
Ingrediente:
Pt.Sufleuri:
225 g dovleac placintar
3 Linguri unt nesarat
3 Linguri faina obisnuita
1 cana lapte, 2% grasime
1 1/4 cana branza cheddar rasa
1 Lingura sirop artar
1 lingurita cimbru fin tocat
1/2 lingurita nucsoara
sare si piper
3 oua mari
Pt rosiile coapte:
473 g rosii mici/cherry
2 Linguri ulei masline
2 lingurite zahar
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
2.Tai dovleacul,il coci 35 min,sa se inmoaie,il cureti folosind o lingura si obtii un piure,folosind un blender.
3.Maresti puterea cuptorului la 200*C,ungi si pudrezi cu faina 36 mini forme de briosa.
4.Inmoi 3 linguri unt la foc mediu-mare,pui faina si lasi 2 min,pui laptele cu grija amesteci cu lingura si mai fierbi 4 min.la foc mic,pana se ingroasa,reduci focul pui branza,lasi sa se topesca.
5.Iei de pe foc,adaugi piureul dovleac,siropul artar,cimbrul,nucsoara si asezonezi,adaugi galbenusurile.
6.Bati albusurile cu mot.Pui 1/2 din ele in amestecul cu dovleac,incorporezi,apoi amesteci restul.
7.Umplii formele pana pe 3/4 din inaltime.Coci 15-18 min,pana se umfla si se auresc la varf,ele se vor lasa dupa 1 min cand le scoti din cuptor.Servesti cald/le temp. camerei cu rosii coapte deasupra.
Pt.rosiile coapte:
1.Preancalzesti cuptorul la 107*C,asezi in tava hartie pergament.
2.Tai rosiile in 1/2 le pui in tava cu taietura in sus,presari ulei,zahar,sare,piper,le coci cca 75 min,pana nu mai au suc.Racesti si depozitezi in frigider,pana folosesti.
Reteta aici:
Squash and Cheddar Souffles-Anna Olson
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8951
Etichete:
Aperitiv,
branza,
cimbru,
Condimente,
dovleac,
nucsoara,
rosii,
Septembrie 2008,
sirop artar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu