duminică, 21 septembrie 2008

Pate ciuperci cu tarhon



Este redus in grasimi,usor si este perfect pt. o gustare vegetariana.

Ingrediente pt 4 portii:

50 g unt nesarat
2 salote,fin tocate
1 praz,fin tocat
2 catei usturoi,zdrobiti
100 g ciuperci cafenii,fin tocate
100 ciuperci shiitake/cafenii,tocate
2 lingurite mustar cu boabe in el
2 Linguri smantana(crème fraîche)
3 Linguri tarhon proaspat,plus pt garnisit
1 bagheta frantuzeasca;ulei ev. masline;amestec frunze salata,pt servit


Pregatire:

1.Incalzesti untul,adaugi ceapa,prazul,usturoiul,le prajesti usor 7 min,pana se inmoaie.
2.Maresti focul,adaugi ciupercile,le coci 10 min,amesteci,pana se evapora sucul,si se inmoaie.Amesteci in ele mustarul,smantana,asezonezi bine.Gatesti inca 2 min,pui tarhonul.
3.Pregatesti gratarul.Tai painea pe diagonala,ungi cu ulei,o pui pe gratar,o tii pana e aurie.Pui pateul pe painea prajita,decorezi cu tarhonapoi servesti cu frunze salata.

Reteta si info nutritional aici:

Mushroom & tarragon pâté

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2959/mushroom-and-tarragon-pt

Niciun comentariu: