sâmbătă, 20 septembrie 2008
Burgeri de cod
Servesti burgerii cu felii avocado,salsa,poate smantana,fasii varza si rosii tocate.
Ies 4 burgeri.
Ingrediente:
680 g cod/alt peste alb
3/4 cana pesmet
1/2 cana coriandru proaspat
1/4 cana ceapa rosie,fin tocata
2 ardei iuti,tocati
2 catei usturoi,tocati
2 Linguri maioneza
1/4 cana malai
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru
Pregatire:
Asezi codul,pesmetul,coriandru,ceapa,ardeiul,usturoiul intr-un bol mare si cu mana,amesteci ingredientele sa se amestece.O imparti in 4 bile egale.Formezi chiftele de 2,5 cm groase le presezi cu mana.
Asezi malaiul,sarea,piperul pe o farfurie mare,le amesteci,treci fiecare burger prin amestec,acoperi si refrigerezi 1 ora,pana la 4 ore.
Pregatesti gratarul,la foc mediu-mare.Cand carbunii sunt rosu aprins,dupa 15-20 min,acoperi cu gratarul/grilaj.Dupa 5 min,cureti cu o perie sarma,il ungi cu ulei,incerci caldura cu mana,sa o poti tine la 5 cm de carbuni cca 2-3 secunde.
Pui burgerii pe gratar,lasi pe fiecare parte 5 min pt mediu-nefript,sau 6 min daca vrei sa fie mediu prajiti.Servesti imediat.
Alternativ ii prajesti intr-o tigaie de fonta,la foc mare,fara ulei,ii prajesti 8-10 min pt mediu-nefript sau 10-12 pt mediu.
Reteta aici:
Cod Burgers Reminiscent of Fish Tacos
http://blogs.glam.com/glamdish/2008/07/25/cod-burger-recipe/
Etichete:
Aperitiv,
avocado,
ceapa rosie,
chilli,
Condimente,
frunze coriandru,
maioneza,
malai,
pesto,
rosii,
Septembrie 2008,
smantana,
sosuri,
usturoi,
varza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu