duminică, 14 septembrie 2008

Chec cu smantana,iaurt si scortisoara



Ingrediente:


1 1/2 cana faina
1 1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita bicarbonat

1/2 cana unt nesarat,la temp. camerei
1 1/2 cana zahar
3 oua mari
1 cana smantana
1 1/2 lingurita extract vanilie


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi cu ulei si pudrezi cu faina o forma inel.
Amesteci primele 3 ingrediente,lasi deoparte.

Cerni faina,bicarbonatul,praful copt.Mixezi untul cu 1/2 cana zahar sa se umfle,adaugi ouale treptat,bati dupa fiecare.Pui smantana si vanilia.Adaugi amestecul de faina,amesteci.Pui 1/2 din aluat in forma,presari 1/2 din amestecul de zahar brun,rotesti usor in aluat,cu un cutit mic,pui restulde aluat si presari deasupra restul de amestec de zahar brun.

Coci cca 1 ora,probezi cu scobitoarea sa iasa curata.Racesti in forma 10 min.Treci cutitul pe margine si rastorni prajitura.Lasi sa se raceasca complet pe gratar.Impachetezi si pastrezi la temp. camerei.


Reteta aici:

Sour Cream and Yogurt Cinnamon Coffee Cake

http://www.whiskblog.com/search?q=Sour+Cream+and+Yogurt+Cinnamon+Coffee+Cake

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/SOUR-CREAM-COFFEE-CAKE-2643

Niciun comentariu: