miercuri, 24 septembrie 2008
Anghinare cu Vinegreta
Ingrediente:
anghinare(1 mare pt 2 persoane,mica pt o persoana)
1 lingurita sare
apa pt fiert
suc de la o lamaie
Vinegreta:
1/4 cana ulei ev. masline
1/4 cana otet sherry(sau de vin alb)
1 catel usturoi,tocat
1 lingurita mustar preferat(Dijon)
Pregatire:
1.Cu un cutit ascutit tai 1/3 din anghionare,apoi cu foarfeca tai capetele petalelor.
2.Pui apa cu sare la fiert.Anghinarea curatata o freci cu suc lamaie sa nu se oxideze.
3.Reduci focul la mediu-mare si o fierbi 15 min,cele mici 25 min.
4.Scoti di apa fiarta,le pui in apa cu gheata,sa opresti procesul de gatire,intorci cu susul in jos pe farfurie,sa se scurga de apa si racesti-optional.
5.Intr-un castron mic,combini toate ingredientele de sos,iute ,gata.
Reteta aici:
Artichoke Vinaigrette
http://onceuponafeast.blogspot.com/2005/08/artichoke-vinaigrette.html
Etichete:
anghinare,
Condimente,
lamaie,
mustar,
Salate,
Septembrie 2008,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu