sâmbătă, 20 septembrie 2008
Budinca de galbenele
Este creata se pare pt sarbatori,dar este delicioasa in orice moment.
Ingrediente:
2 cani lapte
1 cana petale galbenele
un praf sare-optional
3 Linguri zahar
o bucata pastaie vanilie
3 galbenuse,usor batute
un praf enibahar( allspice)
un praf nucsoara
putina apa trandafiri(cantitatea in functie de gust)
frisca pt toping/deasupra
Pregatire:
454 g petale galbenele le pui in mojar/piulita sau le strivesti cu lingura.Se amesteca impreuna cu zaharul si mirodenii.Oparesti galbenelele si vanilia cu lapte.Scoti vanilia,adaugi galbenusurile si ingredientele uscate.Gaesti la foc mic,pana este suficient de groasa ca sa acopere lingura.Adaugi apa trandafiri si lasi sa se raceasca.Pt. servit decorezi cu frisca si petale de galbenele.
Reteta aici:
MARIGOLD CUSTARD
http://members.fortunecity.co.uk/leonora/recipes.html
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=retete&categorie=deserturi&rid=2915
Etichete:
Budinca,
Condimente,
Desert,
enibahar,
Flori comestibile,
frisca,
nucsoara,
Septembrie 2008,
smantana,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu