sâmbătă, 20 septembrie 2008
Carne tocata la cuptor in stil african
Ingrediente pt 6 portii:
1,2 kg carne vita, tocata
1,2 kg carne miel,tocata
3 cape,fin tocate
5 morcovi,rasi
4 Linguri paprika(prajita)
2 Linguri turmenic(prajit)
2 Linguri fulgi usturoi
3 lingurite chimen(prajit)
2 lingurite condiment chilli Masala(prajit)
2 lingurite scortisoara bat(prajit)
10 boabe cardamom(prajit)
4 furnze dafin
2 Linguri fulgi ceapa
2 Linguri cimbru/cimbrisor proaspat
20 g migdale(prajite)
20 g caise uscate
410 g pasta rosii
chutney(piersici/mango),dupa gust
chutney caise,dupa gust
sare si piper,dupa gust
3 oua
30 ml lapte
150 ml smantana
Pregatire:
Fierbi carnea de vita si miel impreuna,in apa cat sa o acopere.Pastrezi supa pt alta utilizare.
Intr-o oala sotezi ceapa si morcovii,pana se fac usor maronii.
Adaugi toate condimentele uscate si continui sa sotezi.
Adaugi carnea tocata fiarta,migdalele,caisele taiate.
Sotezi pana se maronesc,adaugi pasta rosii si supa pastrata.
Te asiguri ca sunt bine condimentate si amestecate cu carnea,asezonezi cu chutney.
Torni amestecul in forma de copt.
Bati smantana,ouale,laptele,torni peste amestecul de carne,te asiguri ca suprafata este acoperita in totalitate.
Dai la cuptor la 180*C,pana stratul de ou s-a intarit.
Servesti cu sos/salata din:rosii,ardei,ananas si fulgi cocos.
Reteta aici:
CAPE BOBOTIE
http://www.hillcrestberries.co.za/RECIPES-PAGE.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu