sâmbătă, 20 septembrie 2008
Pui cu fenicul,rosii si otet tarhon
Ingrediente:
1 lingurita ulei masline
8 coapse pui,fara piele si os(cca 455g)
1/2 lingurita sare,impartita
1/4 lingurita piper macinat,impartit
2 bulbi fenicul,curatat verdeata,taiat sferturi
3 catei usturoi,tocat
390 g supa pui putin sarata
1/3 cana otet tarhon
2 crengute proaspete tarhon
2 cani rosii,decojite,tocate
1 Lingura smantana dulce
1/2 lingurita zahar
tarhon proaspat
Pregatire:
Intr-o tigaie antiaderenta,incalzesti uleiul la foc mediu-mare.Presari puiul cu 1/4 lingurita sare si 1/8 lingurita piper.Adaugi puiul in tigaie,il prajesti 3 min pe fiecare parte.Scoti din tigaie.Adaugi feniculul,il prajesti 5 min,sa se rumeneasca,il scoti din tigaie.Adaugi usturoiul,il sotezi 30 sec.Adaugi supa,otetul si 2 crengute tarhon,aduci la fiert,pui fennelul,acoperi, reduci focul si fierbi la foc mic 7 min.Adaugi puiul,acoperi,fiebi,10 min,scoti puiul si fenelul,le tii la cald.
Adaugi 1/4 lingurita sare,1/8 lingurita piper,rosiile,smantana si zaharul,aduci la fiert,gatesti pana se reduce la 1 cana(cca 10 min),amesteci frecvent.Servesti feniculul/fennel deasupra puiului.
Garnisesti cu crengute tarhon,daca doresti.
Ies 4 portii.
Reteta si info nutritional aici:
Chicken with Fennel, Tomato, and Tarragon Vinegar
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=549745
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu