vineri, 12 septembrie 2008
Tarte Tatin cu rosii si tarhon
Un versatil fel principal vegetarian,servit cu salata vara si legume verzi iarna.
Ingrediente pt 2 portii:
8 rosii taiate in 1/2
2 Linguri frunze tarhon,tocate,+ cateva pt servit
50 g unt nesarat
1 Lingura otet balsamic
375 g aluat foitaj
Pregatire:
1.Incalzesti cuptorul la 160*C,gaz 3.Aranjezi rosiile taiate in tava,presari sare de mare,frunze tarhon peste ele,pui la cuptor 2 ore sa fie semi-uscate.Scoti din cuptorsi dai focul la 200 *C,gaz 6.
2.Imparti untul in doua forme de 18 cm fiecare/sau una mare si-l pui la foc mediu,cand face spuma torni otetul balsamic si asezonezi.
3.Imparti rosiile in forme,le pui cu taietura in sus,intr-un singur strat.Iei de pe foc.Tai 2 cercuri de aluat suficient de mari sa acoperi rosiile,il impingi usor in jos.Coci 20-30 min pana foitajul se umfla si se aureste.Rastorni tarta,presari frunze tarhon si servesti.
Reteta si info nutritional aici:
Tomato & tarragon tarte Tatin
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4272/tomato-and-tarragon-tarte-tatin
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
foitaj,
otet balsamic,
rosii,
Septembrie 2008,
tarhon,
Tarta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu