sâmbătă, 20 septembrie 2008
Pui gratinat cu legume
Ingrediente:
2 Linguri ulei ev. masline
1 Lingura faina orez
300 ml lapte soia
4 piepti pui,fara piele
2 cepe rosii,taiata felii
250 g rosii cherry,injumatatite
250 g sparanghel,biert
1 lingurita zahar pudra
1 lingurita otet vin alb
150 ml supa legume(cub/stock)
3 Linguri tarhon,tocat
4 Linguri pesmet
1 Lingura branza vaci
Pregatire:
1.Amesteci 1/2 de faina cu uleiul,pui pe foc,le incalzesti,adaugi laptele de soia,aduci incet la fiert,amesteci constant,apoi fierbi 1 min.Iei de pe foc,acoperi cu hartie,lasi deoparte.
2.Incalzesti cuptorul la 200*C/gaz 6.Pui restul de ulei in tigaie,adaugi puiul il prajesti 2-3 min,sa se rumeneasca(nu-l gatesti complet).Transferi in vasul de gratinat.Adaugi ceapa in tigaie si o prajesti 2-3 min.O pui deasupra puiului,adaugi peste ea rosiile si sparanghelul.Lasi deoparte si prepari sosul.
3.Pui zaharul si otetul in tigaie,amesteci la foc mediu-mare,pana zaharul se caramelizeaza,adaugi supa.Lasi sa fiarba 1 min.Torni sosul de lapte,amesteci,asezonezi,adaugi tarhonul.Cu lingura torni sos peste pui si legume,presari bucatele branza,coci 20 min sau pana se coc complet.
Reteta aici:
Creamy tarragon chicken bake
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4452/creamy-tarragon-chicken-bake
Etichete:
alcool,
branza,
ceapa rosie,
Condimente,
lapte soia,
Mancare,
orez,
Pui,
rosii,
Septembrie 2008,
sparanghel,
Supa,
tarhon,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu