sâmbătă, 20 septembrie 2008
Piept pui cu sos de ciuperci si tarhon
Ingrediente pt 4 portii:
Pt.Sos:
1 cutie de 225 g ciuperci feliate
2 Linguri ulei masline
2 Linguri unt nesarat
2 catei usturoi,tocat
2 salote/cepe,tocate
1 Lingura tarhon proaspat
sare si piper
1 Lingura otet de vin sherry
1 cana supa pui
473 ml smantana semidegresata(half-n-half)
2 Linguri amidon,amestecat in 1/3 cana apa rece
Pt.Pieptul de pui:
4 piepti pui(110-170 g)
3 Linguri faina
1 Lingura tarhon,tocat
sare,piper
Pregatire:
Incalzesti uleiul si untul in tigaie.
Adaugi ciupercile si ceapa,sotezi 5-8 min.
Adaugi usturoiul si tarhonul si mai sotezi 1-2 min.
Iei de pe foc,scoti din tigaie.
In tigaie peste uleiul ramas mai pui 1 Lingura ulei vegetal.
Pe hartie cerata,amesteci impreuna faina,tarhonul sarea,piperul.
Pui pieptul in uleiul aromat din tigaie.Coci pana se rumeneste,cca 5-7 min,pe fiecare parte,in functie de grosime.
Asezi puiul pe platou,il tii la cald.
In aceiasi tigaie torni supa pui,amesteci ,adaugi smantana,continui sa amesteci.
Adaugi 1 lingura tarhon,adaugi ciupercile.
Torni amestecul de amidon,amesteci 2-3 min,pana se ingroasa si face bule.
Servesti puiul cu garnitura de orez salbatic.
Reteta aici:
Chicken Breasts with Creamy Tarragon Mushroom Sauce Recipe
http://www.recipetips.com/recipe-cards/t--3766/chicken-breasts-with-creamy-tarragon-mushroom-sauce.asp
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu