sâmbătă, 20 septembrie 2008
Biscuiti crocanti cu ciocolata
Ies cca 30 biscuiti.
Ingrediente:
225 g ciocolata demidulce,tocata
1 cana zahar brun light
1/3 cana ulei nuci
1 cana faina obisnuita
1 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare de mare
1/4 cana nuci,tocate fin-mediu
2 oua mari
1 lingurita extract vanilie
1/4 cana zahar pudra,pt rulare
Pregatire:
1.Inmoi ciocolata,zaharul brun,uleiul,pe baie apa,apa sa nu ajunga la fierbere/la microunde.Amesteci repede,pana ciocolata este topita.Zaharul nu trebuie sa fie dizolvat complet.Daca ciocolata nu e complet topita,o mai incalzesti 20 sec.Lasi sa se raceasca,sa fie abia calda.
2.Amesteci impreuna faina,praful copt,sarea,adaugi nucile,lasi deoparte.
3.Pui ouale in ciocolata racita,amesteci bine.Pui vanilia,cu o spatula combini amestecul de ciocolata cu ingredientele uscate.
4.Refrigerezi coca pana se intareste,cca 1 ora,sau in frigider 10-15 min.
5.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Captusesti 2 tavi cu hartie.Cerni zahar pudra intr-un castron larg.Scoti cu lingura,bucatele de aluat/pepite(nuggets),le rulezi in mana sa iasa bile,le treci prin zahar pudra,sa acoperi peste tot.Le pui pe hartia din tava,lasi 1 cm intre ele.
6.Dai la cuptor 8-10 min,folosind spatula le pui pe gratar sa se raceasca.Cand sunt complet reci depozitezi in container(vas cu capac)pana la 4 zile.
Reteta aici:
Chocolate Crackle Cookies
http://blogs.glam.com/glamdish/2008/07/23/5-tips-for-picnic-perfection-recipes/
Etichete:
biscuiti,
ciocolata,
Condimente,
Desert,
nuci,
Septembrie 2008,
vanilie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu