marți, 16 septembrie 2008
Paine cu spanac,feta si nucsoara
Ingrediente:
2 catei usturoi tocati
2 Linguri ulei masline
170 g feta,rupta
2 1/2 lingurite/18 g drojdie uscata
1/4 lingurita sare
280 g spanac congelat,scurs bine,pastrezi lichidul
1/4 lingurita nucsoara
3 3/4 cani/500 g faina
2 1/2 lingurita/12 g sare
Pregatire:
Sotezi usor usturoiul in ulei lasi sa se raceasca la temp. camerei.
Incalzesti 1/4 cana lichid spanac pastrat la 37*C.Amesteci in el drojdia,lasi 10 min,sa faca bule.
Adaugi restul de 1/2 cana lichid spanac,feta,usturoiul si uleiul,spanacul,nucsoara,amesteci bine.
Pui faina si sarea.
Pe masa de marura presari faina,framanti 8-10 min/in robot.Daca e lipicios mai adugi faina,este bun daca e usor moale.Il pui intr-un castron uns,il acoperi cu prosop si-l lasi 1 1/4-1 1/2,pana se dubleaza.
Preancalzesti la 218*C,dai la cuptor 10 min,reduci la 200*C si mai coci 30-35 min.Lasi sa se raceasca complet pe gratar.
Reteta aici:
Spinach And Feta Cheese Yeast Bread (With Nutmeg)
http://whatdidyoueat.typepad.com/what_did_you_eat/2007/10/whb-spinach-and.html
Etichete:
Aperitiv,
branza,
Condimente,
nucsoara,
Paine,
Septembrie 2008,
spanac,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu