luni, 22 septembrie 2008
Cum faci Lipii/crumpet
Ingrediente:
450 g faina de paine
430 ml lapte(trebuie sa fie la temp.camerei si gras)
15 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar pudra
1 lingurita sare
unt,pt prajit
Pregatire:
1.Amesteci zaharul,drojdia si laptele,lasi 5 min,sa faca bule/sa creasca.
2.Cerni faina si sarea,faci o adancitura in centru.
3.Torni incet amestecul de lapte,amesteci cu mana/mixer.
4.Acoperi cu plastic,lasi la crescut o ora la loc cald.
5.Ungi un inel cu unt in interior(sa nu se lipeasca lipiile),pui si in tigaie unt,sa se inmoaie.
6.Asezi un inel in tigaie,pana se incalzeste,torni aluatul gros de 1 cm.
7.Coci 5 min cca,pana desupra face gauri adanci si se usuca,scoti inelul,intorci si coci inca 2 min.
Mananci cat sunt calde cu unt,sau acoperite cu gem si alaturi de un ceai.
Reteta aici:
Crumpet Recipe
http://www.realepicurean.com/crumpets-recipe/
crumpet=un fel de lipie (se serveşte fierbinte si cu unt deasupra)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu