joi, 5 martie 2009

Mancare de quinoa,amaranth si porumb



Ingrediente 6 portii:

3 Linguri unt
1 1/2 cana praz,intreg,fin tocat
1 cana tije telina,cuburi
1/2 cana ardei gras rosu,cuburi fine
1 lingurita sare/dupa gust
1/4 cana amaranth
1/2 cana quinoa,bine spalata
1/4 lingurita cimbru uscat
4 cani boabe porumb
1 cana lapte
2 Linguri patrunjel tocat

Pregatire:

In oala mare topesti 2 linguri unt la foc peste mediu,adaugi prazul,telina,ardeiul si 1/4 lingurita sare.Gatesti amestecand frecvent pana legumele se inmoaie cca 5 min.
Pui amaranth-ul si 3 cani apa.Aduci la fiert la foc mare.Adaugi quinoa si cimbrul.Aduci la fiert,reduci focul la mic si gatesti partial acoperit 10 min.
In blender/robot pasezi 3 cani porumb cu 1 cana apa.Cand quinoa a fiert 10 min.adaugi piureul si boabele ramase de porumb in supa.Sarezi dupa gust.
Reduci focul si fierbi pana quinoa si amaranthul sunt moi cca 3-5 min.Cand quinoa e facuta nu va fi in centru fiecarui bob alba(sa lase amidon) si unii germeni sa pluteasca liber,amarantul va arata ca niste bile opace mititele ce plutesc la suprafata.
Adaugi laptele si restul(1 lingura )unt.Imparti in 6 portii decorezi cu putin partunjel.

Variante:

Pt un plus de culoare,folosesti 2 Linguri quinoa rosie si ½ cana quinoa alba.Pe cea rosie o pui odata cu amaranthul.
Folosezti in loc de lapte smantana degresata.
Inlocuiesti cimbrul cu tarhon uscat.
Supa cu porumb si creveti:in locul apei pui 4 cani supa peste/scoici.Folosesti oregano in locul cimbrului.Odata ce quinoa e moale,adaugi 225 g creveti mici curatati.Gatesti crevetii cca 1 min,pana devin roz.Omiti laptele.


Reteta si info nutritional aici:

Amaranth, Quinoa, and Corn Chowder

http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=238964

Niciun comentariu: