luni, 23 martie 2009
Conopida,ridiche si morcovi murati
Ingrediente:
1 cana/240 ml ulei de mustar
1 ceapa mica,cuburi fine
1 bucata mica ghimbir,taiata julien
3-4 catei usturoi,tocati
1/2 conopida medie,buchetele
1 ridiche Dikon cca 45 g cuburi de 2,5 cm
2 morcovi medii,cuburi 2,5 cm
2 lingurite Garam Masala
1-2 Linguri pudra chilli/cayenne pepper
4 lingurite chimen macinat
2 Linguri seminte mustar maro,strivite usor
1 Lingura sare de mare
2/3 cana/130 g zahar nerafinat
1/2 cana/120 ml otet alb
Pregatire:
Incalzesti in wok,la foc peste mediu-mare,uleiul.Adaugi ceapa,reduci focul la mediu,o rumenesti usor,adaugi ghimbirul si usturoiul,prajesti 1 min,pui conopida,ridichea,morcovii ,prajesti 1 min,pui garam masala,piperul,chimenul,semintele mustar,sarea,amesteci.Torni in tigaie zaharul amestecat cu otet,gatesti 30 sec,iei de pe foc,lasi la racit.
Sterilizezi 1 borcan de 1 litru si pui amestecul,acoperi cu tifon sau prosop hartie fixezi cu inel cauciuc,pt a se evapora excesul umiditate si tii la loc uscat cu fata la soare 2 zile.Ocazional agiti borcanul pt a se distribui ondimentele.In cea de a treia zi scoti tifonul,sigilezi cu capac,lasi in caldura soarelui alte 4-7 zile.Odata ce muraturile s-au acrit putin,le poti pastra in frigider dupa ce le folosesti.
Servesti cu pui prajit/gratar.Poti adauga la cuscus,orez sau alte cereale,alaturi de legume la alegere pt a face o salata rapida sau pt umplut anghinarea.
Reteta aici:
CAULIFLOWER, DAIKON & CARROT PICKLE
http://www.threetastes.com/blog/blog_files/pickle_carrotcolly.php
Etichete:
chilli,
chimen,
Condimente,
conopida,
Conserve,
garam masala,
ghimbir,
Martie 2009,
morcov,
mustar,
ridichi,
seminte,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu