luni, 23 martie 2009

Briose cu glazura ciocolata



Ingrediente:

1/2 cana/50 g cacao
1 cana/ 240 ml apa apa fiarta
1 1/3 cana/ 175 g faina obisnuita
2 lingurite praf copt
1/2 lingurita sare
1/2 cana/ 113 g unt nesarat,le temp camerei
2 oua mari
2 lingurite extract pur vanilie


Glazura:

120 g ciocolata neandulcita,tocata
2/3 cana/ 150 g unt nesarat,la temp camerei
1 1/3 cana/1600 g zahar pudra,cernut
1 1/2 lingurite extract pur vanilie


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 190*C,ungi fin cu unt 16 forme briose/pui hartie.
In bol mic amesteci cacaoa si apa fiarta,lasi la racit la temp camerei.
In alt bol amesteci faina,praful copt,sarea.
Cu mixerul freci crema untul si zaharul,pana se deschide la culoare si e pufos.Adaugi ouale,unul cate unul,bati pana se omogenizeaza.Adaugi vanilia,amestecul faina,bati numai pana se incorporeaza.Adaugi amestecul cacao racit,omogenizezi.
Umplii fiecare forma briosa 2/3 si coci 16-20 min,pana cresc,sunt elastice la atingere,scobitoarea introdusa in centru iese curata.Racesti pe gratar sarma.Odata racite le glazurezi;intinzi glazura cu o spatula/pui in cornet cu varful in stea mare Wilton 1M.

Glazura:

topesti ciocolata in bol,pe baie apa,iei de pe foc,racesti la temp camerei.
In bolul mixerului,freci crema untul cca 1 min.Adaugi zaharul,bati pana se albeste si e pufos,cca 2 min.Adaugi vanilia,pui ciocolata si bati la viteza mica,pana se incorporeaza.Maresti viteza la medie-mare si bati inca 2-3 min,pana e neteda si lucioasa.


Reteta aici:

Chocolate Cupcakes

http://joyofbaking.com/ChocolateCupcakes.html

Niciun comentariu: