luni, 23 martie 2009
Omleta cu spanac in straturi
Ingrediente 6 portii:
8 oua intregi
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/2 ceapa,fin feliata
100 g vita macinata
1/4 ardei gras rosu,cuburi
25 g ciuperci mici,taiae pe 1/2
50 g spanac,oparit,scurs
1/2 Lingura sos stridii
1/2 lingurita ketchup
1/8 lingurita sare
1/4 lingurita piper
Pregatire:
Incalzesti 1 Lingura margarina/unt in tigaie antiaderenta,la foc mediu.
Sotezi carnea vita si ardeiul gras pana carnea nu mai e roz,adaugi ciupercile,lasi pana se inmoaie.
Amesteci:sosul stridii,ketchup,sare,piper si torni peste amestecul de carne.Gatesti cca 1 min,opresti focul.
Amesteci impreuna ouale batute cu sare,piper,ceapa.Poti imparti in 3 parti.
Incalzesti o tava dreptunghiulara,o ungi cu ulei intai,la foc mediu.Torni 1/3 din amestecul de ou,lasi sa se coaca pe 1/2 apoi intorci,asezi spanacul deasupra,peste el amestecul de carne.Torni 1/3 din amestecul de ou,acoperi cu capac si gatesti din nou pana la 1/2.Intorci omleta din nou,pui spanac,carne vita.Torni ultima parte de amestec ou,pui capacul si gatesti pana la 1/2,intorci si gatesti complet.
Reteta aici:
Spinach Layered Omelet
http://fooddiary.blogsome.com/2006/05/14/29/
Etichete:
Aperitiv,
ardei gras,
ciuperci,
Condimente,
Martie 2009,
sos stridii/oyster,
spanac,
vita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu