luni, 23 martie 2009
Cartofi dublu copti
Ingrediente 4 portii:
Pt Umplutura:
1/2 cana/125 ml smantana de frisca
1/2 cana /125 ml bacon prajit
1/2 cana/125 ml branza Provolone,rasa
1/2 cana/125 ml parmezan,ras
3 Linguri/45 ml arpagic,tocat
2 Linguri/30 ml mustar Dijon
piper,dupa gust
1/2 cana/125 ml smantana fermentata/sour cream
Pt cartofii la gratar:
4 cartofi rosii,spalati
2 Linguri/30 ml ulei vegetal
sare
piper
Pregatire:
1.Speli cartofii,apoi ii tai in 1/2 pe lungime.Ii freci cu ulei si asezonezi cu sare,piper.
2.Pregatesti gratarul,pt prajit direct.Preancalzesti gratarul la foc mic,il ungi cu ulei,pui cartofii cu taietura in jos.Inchizi capacul si gatesti 30 min,ii intorci o data pana sunt moi si carnea/pulpa e caramelizata,elimini de pe gratar si racesti usor.
3.Scobesti miezul,lasi 1 cm grosime pe margine,sa nu se rupa cand il pui pe gratar.Pui miezul scos in bol,adaugi smantana de frisca si 1/2 din branza.Adaugi arpagicul,baconul,mustarul,sare,piper,amesteci sa se combine,dar sa fie gros.Umplii cartofii si presari restul branza.
4.Pui iar pe gratar,la foc mediu-mic,gatesti pana se incalzesc si branza se caramelizeaza,cca 7-8 min,iei de pe gratar si torni deasupra smantana fermentata/acra.
Ies 8 jumatati.
Reteta aici:
Twice Grilled Potatoes-Robert Rainford
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=7739
Etichete:
Aperitiv,
bacon,
branza,
cartofi,
Condimente,
Martie 2009,
mustar,
smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu