vineri, 27 martie 2009

Napolitane cu crema ciocolata



Ingrediente:

250 g zahar pudra
250 g unt
200 g ciocolata neagra
8 galbenusuri
1 pachet foi napolitane 37/27 cm


Pregatire:

Omogenizezi pe baie apa zaharul,ciocolata,galbenusurile,lasi sa se raceasca,dar nu complet.
Cu mixerul freci untul,apoi pui peste el amestecul ciocolata.
Inmarti amestecul in 4 parti,iei o foaie napolitana si intinzi 1/4 din cantitate,repeti pana termini.Asezi foaia ramasa deasupra.Infasori in hartie/folie si dai la frigider.Apesi cu o greutate,un tocator(sa nu fie prea greu).Ideal e sa lasi la rece 24 ore,sau peste noapte.
Traditional se taie romburi ca simbol si slava pt fertilitate.

Reteta aici:

Oblande

http://palachinka.blogspot.com/2008/04/oblande.html

Niciun comentariu: