luni, 23 martie 2009

Sos picant cu galuste tofu

Ingrediente:

Pt Sos:

100 ml ulei
2 Linguri suc lamaie
1 lingurita mustar
1 castravete murat
1 ceapa mica
sare
1 galbenus

Pt Galuste:

500 g cartofi
150 g faina
350 g tofu
100 g unt
100 g pesmet
1 legatura patrunjel
1 ou
sare

Pregatire:

Pt Sos:

Amesteci mustarul si galbenusul.Faci maioneza,iar cand e gata,adaugi ceapa si castravetele tocate marunt.

Pt Galuste:

Fierbi cartofii in coaja.Ii pasezi,adaugi faina,oul,2 linguri unt.Tai tofu cubulete o inabusi in 1 lingura unt si verdeata tocata,cca 5 min,o amesteci cu cartofii,formezi galuste rotunde,le fierbi in apa cu sare 15 min,la foc mic.Rumenesti in unt pesmetul,pana e auriu.Scoti galustile si le treci prin pesmet.Servesti calde cu sos si salata,decorezi cu patrunjel.

Niciun comentariu: