luni, 23 martie 2009

Pateuri cu friptura si cartofi



Ingrediente 2 bucati:

Pt Aluat:

125 g faina simpla
1 praf sare
55 g unt,cuburi
2-3 Linguri apa rece

Pt Umplutura:

50 g ceapa,fin tocata
110 g cartofi taiati cuburi 5 mm
110 g friptura,cuburi mici
sare,piper
1 ou,usor batut

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 220*C,Gaz 7.
Faci aluatul:pui faina,untul,sarea in bol.Freci untul cu faina intre degete repede sa previi incalzirea si sa obtii firimituri fine.
Adaugi apa in amestec,si cu ajutorul unui cutit rece formezi aluatul,mai adaugi 1 lingurita apa rece,daca e prea uscat.Acoperi cu folie,lasi 15-30 min.
Imparti in 4 aluatul si intinzi fiecare bucata de cca 15-17 cm/cat o farfurioara de ceai.
Pt umplutura:pui ceapa,cartofii,carnea,amesteci bine,asezonezi cu sare,piper.Imparti umplutura pe fiecare cerc de aluat,ungi marginile cu putin ou batut.Ridici in sus marginile aluatului,intr-o linie mai sus de centrul umpluturii.Incretesti marginea si sigilezistrans,ungi cu ou batut,pui pe hartie copt,coci 45 min pana sunt aurii.Servesti fierbinte/rece.

Reteta aici:

Cornish Pasty

http://britishfood.about.com/od/cakesandbaking/r/cornishpasty.htm

Niciun comentariu: