marți, 24 martie 2009

Ardei iuti murati



Saramura de baza:

1 cana otet mere/orez
4 Linguri zahar-variabil
1/2 lingurita sare
1 Lingura suc lamaie

Pregatire:

Incalzesti otetul adaugi zaharul,amesteci sa se dizolve.Adaugi ce ai de murat.
10 ardei iuti verzi de 8 cm lungi,taiati rondele.Cel mai important este sa fie bine uscati(la aer) pt a prelungi procesul,de asemenea refrigerati mai mult, pt prelungit proces.
Ii pui in saramura,amesteci bine,lasi la racit.Refrigerezi pt a ramane crocanti,chiar si dupa 6 saptamani.
In afara de ardei poti folosi aceiasi saramura pt a mura:ceapa,castraveti,dovlecei,usturoi,ghimbir,mango,varza,sfecla,morcov,etc.

Reteta aici:


Chili pickles- Easy and quick

http://www.chiliwonders.com/m.pickles.htm

Un comentariu:

Dea spunea...

Scuze, nu prea am inteles si ma intereseaza reteta. Otetul doar se incalzeste, nu se fierbe? Deci nu folositi otetul normal pentru muraturi,tine cu acelea doua?Apoi partea cu refrigeratul,inseamna ca ii tinem in frigider, nu in camara?Apoi ardeii de taie rondele, se pun in borcan sau in lichid si se lasa pe foc?
Multumesc