luni, 23 martie 2009

Rulouri cu miere si migdale



Ingrediente 8 portii:

500 g faina
250 ml lapte
50 g unt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita apa portocale
ulei pt prajit
forme cilindrice


Pt acoperit:

100 g migdale
miere

Pregatire:

Pui migdalele in apa fiarta,le cureti coaja,scurgi si prajesti in ulei fierbinte,iei de pe foc cand sunt aurii,scurgi in strecuratoare,le toci grosolan.
Pui faina cernuta si untul in bol,freci amestecul cu mainile,adaugi apa portocale,vanilia,laptele treptat,freci energic cu palmele cca 20 min,pana e neted si moale,infasori in folie si dai la rece.
Intinzi aluatul pe supraf. infainata,tai patrate,le asezi pe formele cilindrice,presezi sa nu se desfaca in timpul prajirii.
Prajesti in baie ulei fierbinte,pana sunt aurii pe toate laturile,fara se le scoti din forme le pui fierbinti in miere,le scurgi in strecuratoare,pt a elimina surplusul miere.Aranjezi pe platou si decorezi cu migdale tocate.

Reteta aici:

Cylindrical Halwa

http://www.zoozne.com/recipes-2050.htm

Niciun comentariu: