luni, 23 martie 2009

Otet zmeura




Pt cca 570 ml.Otetul zmeura este delicios servit cu friptura porc.Este f bun in dresinguri si presarat deasupra gustarilor reci.Aroma se imbunatateste cu trecerea timpului,devenind mai siropos.

Ingrediente:

450 g zmeura proaspata/congelata
570 ml otet vin rosu/alb
zahar tos

Pregatire:

1.Pui zmeura in bol,torni otetul.Acoperi si lasi in loc rece 4 zile.
2.Strecori printr-o bucata muselina/prin cateva straturi ale prosopului bucaterie.
3.Masori lichidul si torni in cratita.Pt fiecare 473 ml(1 pint) lichid,adaugi 225 g zahar tos.
4.Aduci incet la fiert,fierbi 15 min,la foc mic.
5.Torni in sticle/borcane sterilizate si sigilezi.


Reteta aici:

Raspberry Vinegar

http://www.janelovett.com/recipes_details.php?id=53

Niciun comentariu: