vineri, 27 martie 2009
Biscuiti cu ciocolata
Ingrediente:
4 oua mari
3 cani + 2 Linguri faina obisnuita
2 1/4 lingurite praf copt
2 Linguri lichior cafea
3 1/4 cani zahar tos
1 cana bucati ciocolata amaruie
1 lingurita sare
1 cana migdale decojite,prajite
3/4 cana unt nesarat
1/2 cana cacao
coaja rasa de la 1 lamaie
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 162*C.
2.Pui hartie in 2 tavi mari.
3.In bol mare,cerni impreuna;faina,cacao,praful copt si sarea.
4.In bol mixerului,bati untul si 1 1/4 cana zahar pana se albeste si se umfla.
5.Adaugi ouale,unul cate unul,coaja lamaie si lichiorul.
6.La vit mica adaugi amestecul faina,pana doar se combina.
7.Adaugi buc.ciocolata si migdalele.
1.Presari suprafata lucru cu restulde zahar 1/2 cana.
2.Imparti aluatul in 1/2.
3.Formezi suluri de cca 8 cm gros,le pui pe hartie cate una in tava.
4.Coci 30 min,pana se intaresc in centru,este tare cand presezi usor cu degetul.
5.Racesti sulurile in tava 1 ora/peste noapte.
1.Preancalzesti cuptorul la 148*C.
2.Transferi sulurile pe planseta.
3.Cu un cutit f ascutit,feliezi pe diagonala felii de 1 cm gros.
4.Transferi feliile cu taietura in jos,pe hartie copt.
5.Coci 12-15 min,pana sunt crocante.
6.Transferi biscuitii pe gratar,racesti complet.
Reteta aici:
Chocolate Biscotti
http://culinary-schools-terms.blogspot.com/2007/10/chocolate-cookie-recipes-chocolate.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu