luni, 23 martie 2009
Paine cu brocoli
Ingrediente 6 portii:
600 g brocoli
375 g unt moale
350 g faina
8 oua
80 g zahar
5 g/1 lingurita praf copt
4 g/1 lingurita turmeric
sare
unt sau ulei alune pt forma
Pregatire:
1.Cu o noapte inainte scoti ouale din frigider,sa fie la temp camerei.
2.A doua zi freci crema untul,adaugi ouale pe rand.
3.Combini:faina zaharul,sarea,curcuma/turmeric,adaugi peste unt.
4.Separi brocolii in buchete mari,le pui in apa sarata fierbinte,aduci iar la fiert,o scoti si o pui in apa cu gheata pt a opri fierberea.
5.Scurgi,o asezi pe prosop hartie(sa scurgi bine).
6.Ungi o forma chec de 8/25 cm,cu unt/ulei.Preancalzesti cuptorul la 210*C.
7.Umplii forma 2/3 apoi infigi brocolii unul langa altul,sa se atinga la capete.Acoperi cu restul aluat.
8.Asezi in cuptor si reduci focul la 180*C,coci 45 min.
9.Verifici daca e copt,infigand un cutit in paine,trebuie sa iasa curat.Scoti din tava cat e inca fierbinte si servesti cald de preferat.
Reteta aici:
Broccoli Loaf Recipe
http://www.theworldwidegourmet.com/recipes/broccoli-loaf/
Etichete:
Aperitiv,
brocoli,
Condimente,
curcuma/turmeric,
Martie 2009,
Paine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu