luni, 23 martie 2009
Morcovi in crusta
Ingrediente 2 portii:
2 morcovi mari/medii
lapte soia pt glasat
Crusta:
1 ½ cana faina simpla
4 Linguri ulei vegetal
sare,dupa gust
apa,cca 7-8 Linguri,sa faci aluatul
Umplutura:
2-3 ciuperci,fin tocate
1 ceapa mica,fin tocata
bucatele de morcov,de la scobit
½ lingurita usturoi,tocat
½ lingurita ghimbir,ras
½ lingurita busuioc uscat
putina ceapa verde tocata/esalota-optional
¾ Lingura faina
½ cana lapte soia
1 lingurita ulei vegetal
Pregatire:
Fierbi 10 min, morcovii la abur pana sunt usor moi,ii pui cand apa incepe sa fiarba.
Ii scoti si-i lasi la racit.
Cat timp fierb morcovii pregatesti crusta.
Amesteci uleiul cu faina,framanti cu degetele pana obtii firimituri fine.
Adaugi apa si framanti aluatul,mai pui apa daca e necesar,aluatul nu trebuie sa fie lipicios.
Il imparti in 2,lasi deoparte.
Tai morcovii in ½ pe lungime.Il scobesti in interior,lasi destul sa nu se rupa morcovul/poti face o taietura in V,in centrul morcovului.Toci fin miezul scos,lasi deoparte.
In tigaie incalzesti uleiul,pui ceapa,usturoiul,ghimbirul,sotezi 2 min.
Adaugi morcovii tocati-miezul,ciupercile,lasi cateva min.
Adaugi faina,amesteci bine,sa nu se arda.Pui laptele soia,amesteci sa nu faci cocoloase.Trebuie sa lucrezi f repede.Poti pune faina in lapte intai si apoi o torni in tigaie.
Presari busuiocul uscat,adaugi ceapa verde/esalota,sare,piper.
Lasi sa capete consistenta de crema.
Iei de pe foc,lasi la racit,inainte sa umplii morcovii.
Preancalzesti cuptorul la 200 *C.
Intinzi aluatul de grosimea dorita si destul de mare sa impachetezi morcovul.
Pe aluatul intins pui ½ morcov,tai in parti si folosesti fasiile scoase pt décor-le impletesti.
Adaugi umplutura,acoperi cu cealalta ½ morcov (il reconstitui).
Infasori morcovul in aluat.
Pe lipitura aluatului asezi fasiile impletite.(Poti impleti fasiile in 3/rasuci in
Le pui in tava unsa/pui hartie sa nu se lipeasca.
Ungi cu lapte soia,ai grija sa nu curga pe tava,pt ca se va lipi crusta de ea.
Coci 25-30 min pana crusta e aurie,usor,lasi sa se raceasca usor inainte sa scoti din tava.
Decorezi cu frunze ceapa .Tai ceapa la lungimea dorita,cca 10 cm,apoi faci 5-6 taieturi pe lungime,lasi cca 1 cm netaiat la baza.,apoi o rasucesti trecand partea neascutita a cutitului,pe lungime,cum ai rasuci panglica de hartie/rafie la buchetul flori cu foarfeca.
Inserezi in partea de sus a morcovului(sa obtii frunzele acestuia).
Reteta aici:
Crusted Stuffed Carrot
http://veganlovlie.blogspot.com/2009/02/crusted-stuffed-carrot.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu