luni, 23 martie 2009

Salata cartofi dulci si cuscus



Ingrediente 6 cani de salata:


Salata:

2-2 1/2 cani cartofi dulci,taiati cuburi 1 cm,sa ai cca 2 cani
2 Linguri ulei cu usturoi copt
1 Lingura condimente marocane
sare,dupa gust
piper,dupa gust
2 cani cuscus gatit, prajit
1/2 cana ceapa rosie,cuburi
1 cana stafide aurii,inmuiate in apa fierbinte 30 secunde
1/4 cana caise uscate,taiate bucati 1 cm
1/2 cana fistic,feliat
1/4 cana menta,tocata
frunze creson,spalate


Dresing:

4 Linguri suc lamaie
4 Linguri sos Maple(artar) Cappuccino
2 Linguri condimente marocane
sare,dupa gust
piper,dupa gust

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Pui cartofii dulci in tava,pui uleiul cu gust usturoi,condimentele marocane,sare,piper.Asezi tava in centrul cuptorului,coci 30-40 min,amesteci o data in timpul coacerii.Continui sa coci pana cartofii sunt moi si maro aurii.
2.Pregatesti cuscusul,dupa instructiunile pachet.
nota:1 cana cuscus nefiert ies 2 cani fiert.
3.Cand legumele si cuscusul sunt facute,prepari dresingul.Pui sosul lamaie,sosul capucino cu artar,condimentele marocane,sare,piper in blender.Amesteci la vit medie,adaugi incet ulei cu gust usturoi.Dresingul ar trebui sa fie usor ingrosat,il pui in bol,lasi deoparte.Daca nu-l folosesti imediat il acoperi si-l pui la frigider.
4.In bol mare,pui cuscusul fiert,ceapa rosie,stafidele,caisele,fisticul si cartofii copti.Torni dresingul deasupra.Cu o lingura mare,amesteci,acoperi,refrigerezi.Pt o aroma mai buna,pregatesti salata cu 12-24 ore inainte.
4.Chiar inainte servire,pui menta in salata.Pui salata in forma( de taiat prajituri)dai la frigider 1 ora.Impingi salata din forma pe o frunza menta/creson.Decorezi deasupra cu o felie cartof dulce coapta.Servesti rece.

Reteta aici:

Amuse Bouche - Kasbah Couscous Salad

http://www.kitchenconnaisseur.com/recipes/amuse_bouche_kasbah_couscous_salad

Niciun comentariu: