luni, 23 martie 2009

Hamsii marinate/Anchovies





Ingrediente:

300 g hamsii proaspete
100 ml otet
1 pahar apa
100 ml ulei
2-3 catei usturoi
1 ardei iute
1 lamaie-sucul
sare
patrunjel


Pregatire:

Cureti pestii,tai capetele,scoti intestinele,oasele,pui in bol.Torni apa si otetul,marinezi 20-30 min.In acest timp cureti usturoiul,il tai felii,tai ardeiul si patrunjelul.
Scurgi pestii pe hartie absorbanta.
Intr-un vas pui uleiul si un strat pesti,adaugi cateva felii usturoi,chilli,putin suc lamaie,sarezi ,torni putin ulei.Continui pana tremini,presari patrunjel si acoperi cu ulei.Acoperi cu folie si marinezi in frigider 1-2 ore.

Reteta aici:

Alici marinate

http://rossa-di-sera.blogspot.com/2009/03/alici-marinate-modo-mio.html

Niciun comentariu: