marți, 24 martie 2009

Dovleac umplut cu tocana

O tocana foarte sanatoasa si populara in Argentina.

Ingrediente:

910 g vita,cuburi mici
1 ceapa mica,fin tocata
2 catei usturoi,fin tocati
1 Lingura ulei masline
2 rosii mari,tocate
1 ardei gras verde,tocat
1 ardei gras rosu,tocat
1 lingurita piper negru
1 Lingura oregano
2 lingurite busuioc
1 lingurita fulgi ardei iute-optional
1 lingurita zahar
1 cana caise uscate,tocate
3 cartofi medii,cuburi
3 cartofi dulci,cuburi
2 cani supa vita
1 dovleac mediu-mare
unt/margarina,topita
1/4 cana vin sec(Dry sherry)
455 g boabe porumb,scurse/dezghetate

Pregatire:

In ulei rumenesti carnea cu ceapa si usturoiul.Adaugi toate ingredientele ramase,fara porumb,vin si dovleac.Fierbi la foc mic 1 ora,acoperit.
Tai un capac,dovleacului il cureti de seminte si membrane.Ungi interiorul cu unt,presari sare si piper.Torni tocana,vinul si porumbul.Coci dovleacul umplut cu tocana cca 1 ora la 160*C,pana dovleacul se inmoaie.
Cand servesti, langa tocana scoti si miez dovleac si asezi langa ea.


Reteta aici:

Beef Stew in a Pumpkin shell
http://www.geocities.com/napavalley/7035/argentina.html

Niciun comentariu: