luni, 23 martie 2009

Paine cu peste pe gratar

Ingrediente:

175 g peste afumat-egrefin
175 ml lapte
2 Linguri/15 g faina
1/4 cana/ 25 g branza rasa
1 ou separat
sare,piper,dupa gust
4 felii paine prajita

Pregatire:

Incalzesti 150 ml lapte in cratita cu pestele afumat.Aduci la fiert,reduci focul,acoperi si fierbi cca 5 min,pana se desface in fulgi cu ajutorul furculitei.Il scoti si-l faramitezi.
Amesteci faina cu restul laptelui,apoi il pui in cratita,aduci la fiert,fierbi 2 min,amesteci continuu pana se ingroasa.Adaugi branza,galbenusul,fulgii peste.Asezonezi cu sare,piper,apoi incalzesti bine.
Bati albusul pana sta tare,il adaugi amestecului.Pui feliile paine pe gratar si pui o lingura amestec deasupra la fiecare.Le rumenesti usor,servesti imediat.

Reteta aici:

Arbroath Toasties

http://www.rampantscotland.com/recipes/blrecipe_toasties.htm

Niciun comentariu: