luni, 23 martie 2009

Uscatele dulci



Ies cca 6 duzini.

Ingrediente:

7-9 cani faina obisnuita,cernuta
1 Lingura scortisoara
1/4 lingurita sare
1 cana/225 g unt nesarat,moale
1 1/2 cana zahar
1 Lingura extract vanilie pur
1 Lingura extract lamaie pur
1 lamaie-coaja rasa fin,optional
2 oua mari,la temp camerei,usor batute
1 cana smantana grasa/heavy cream,la temp camerei
ulei vegetal,pt prajit

Pregatire:

Amesteci 3 cani faina,scortisoara,sarea,in bol mediu,lasi deoparte.In alt bol pui untul si zaharul,bati la vit medie,pana e pal si pufos.Adaugi extrasele,coaja,amesteci sa se combine,adaugi ouale,amesteci pana se combina.
Bati in bol mediu smantana(de frisca) pana se ingroasa putin,o pui in amestecul de unt.
Reduci vit. mixerului la mic,adaugi amestecul faina si mixezi pana sunt doar combinate.Adaugi restul faina,1 cana pe rand,amesteci pana se incorporeaza,dupa fiecare adaugare,pana aluatul e suficient de moale pt a-l putea manipula,dar e inca usor lipicios.Iei cu lingura aluat si faci bile.
Ungi forma cu ulei,incalzesti.Pui 1 mingie aluat,presezi,coci pana sunt aurii,1-1 1/2 min,tai marginile daca e nevoie.Lasi la racit complet pe gratar sarma.Biscuitii pot fi stocati intre hartii pergament in recipient etans,la temp camerei pana la 2 saptamani.

Reteta aici:

Bratseli

http://fooddiary.blogsome.com/2007/04/13/my-new-addiction/

Niciun comentariu: