luni, 23 martie 2009

Biscuit cu malai si lapte batut



Ingrediente:

188 g faina obisnuita
69 g malai
25 g zahar
9 g praf copt
2 g bicarbonat sodiu
3 g sare
71 g unt nesarat
177 ml lapte batut
lapte,smantana sau ou batut usor pt glazura


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 232*C.Amesteci impreuna toate ingreduscate.Tai untul patrate si-l amesteci in ingred uscate,cu un cutit patiserie/furculita/degetele pana obtii firimituri fine(ca mazarea).
Adaugi laptele,amesteci usor pana e destul de umed,aduni intr-o mingie,pui pe supraf. infainata.Framanti usor,de 4-6 ori,il intinzi cu o vergea,ar trebui sa aiba 1 cm grosime,decupezi.
Ungi cu lapte,smantana sau ou batut,coci 10-12 min.
Daca ii tai de 5 cm diametru ies 20 buc.

Reteta aici:


Buttermilk Cornmeal Biscuits(adapted from The Joy of Cooking)

http://www.mevrouwcupcake.com/mevrouw-cupcakes-food-journal/2007/5/17/restorative-hangover-breakfast.html

Niciun comentariu: